دکتر مهدی رفیعیدکتر مهدی رفیعیدکتر مهدی رفیعی
info@drmehdirafiei.com
اصفهان، توحید میانی، جنب بانک پاسارگاد، مجتمع نگار ۱، طبقه ی دوم
03136260223
دکتر مهدی رفیعیدکتر مهدی رفیعیدکتر مهدی رفیعی

عوارض ارتودنسی دندان چیست؟

عوارض ارتودنسی

عوارض و معایب ارتودنسی دندان چیست؟

عوارض ارتودنسی به راحتی با انتخاب یک متخصص ارتودنسی مجرب و همین‌طور، انجام مراقبت‌های بعد از ارتودنسی قابل پیشگیری است. ارتودنسی یک روش درمانی برای بهبود ناهنجاری‌های فک و دندان است که در زیبایی چهره تاثیر مطلوبی می‌گذارد. به هر حال این درمان، مانند هر اقدام پزشکی دیگر دارای عوارضی است که نمی‌توان منکر آن شد.

هرچند، این اثرات جانبی، با رعایت مجموعه ای از نکات مراقبتی قابل اجتناب است، اما به هرحال اگر قصد ارتودنسی دندان‎‌های خود را دارید بهتر است دیدی نسبت به عوارض ارتودنسی نیز داشته باشید و با علم بر آن‌ها، به این روش درمانی اقدام کنید. در این مطلب به شایع‌ترین عوارض ارتودنسی و روش‌های پیشگیری از آن‌ها اشاره خواهد شد.

 

عوارض ارتودنسی

 

 

 

افزایش احتمال پوسیدگی دندان ارتودنسی شده

با انجام ارتودنسی، مسواک زدن و به طور کلی رعایت بهداشت دهان و دندان سخت‌تر و در عین حال پر اهمیت‌تر خواهد شد. فواصلی که بین دندان ها و سیم‌ها و براکت‌ها ایجاد می‌شود، محلی برای گیر غذایی و تجمع باکتری هستند. دسترسی به این فواصل برای تمیز کردن و مسواک زدن، به دلیل کوچک بودن، کمی سخت است.

این اتفاق باعث افزایش احتمال پوسیدگی دندان خواهد شد.  می‌توانید از مسواک‌ها و نخ دندان مخصوص این نوع دندان‌ها استفاده کنید. علاوه بر آن مصرف دهان‌شویه ها می‌تواند به بهداشت دندان‌های شما کمک کند.

 

ایجاد خراش و زخم و بیماری‌های لثه، از ضررهای ارتودنسی

اگر متخصصی که انتخاب کرده اید به اندازه کافی مهارت و تجربه نداشته باشد، ممکن است هنگام تعبیه ابزارهای ارتودنسی، مثل بریس و براکت، به بافت دهان شما آسیب بزند و آن را زخم کند. این زخم‌ها گاهی منتهی به بیماری لثه از جمله التهاب و عفونت لثه و دیگر بخش‌های دهان می‌شوند. پس برای انتخاب یک ارتودنتیست مجرب، به خوبی تحقیق و بررسی کنید.

نکته دیگر این است که اگر براکت‌های شما فلزی باشد، تحت شرایطی ممکن است در بافت‌های نرم دهان زخم و خراش ایجاد کنند. خراش‌ها معمولا زمینه ساز مشکل خوردن غذا و آب و همین‌طور ایجاد سوزش و ناراحتی در ناحیه زخم خواهند شد. برای جلوگیری از این اتفاق، باید به خوبی از براکت ها محافظت کنید تا به آن‌ها آسیبی نرسد.

 

آسیب به ریشه دندان، یکی از عوارض ارتودنسی

حرکت دندان‌ها در اثر ارتودنسی، با تحلیل استخوان و تشکیل مجدد آن رخ می‌دهد. به همین جهت ممکن است در روند ارتودنسی، به ریشه آسیب برسد. این آسیب در واقع شامل تحلیل رفتن و کوتاه شدن ریشه است. این عارضه بسیار بسیار نادر است ولی در صورت وقوع، ممکن است باعث از بین رفتن کامل دندان شود.

برای پیشگیری از این اتفاق و برای جلوگیری از نیاز به کشیدن دندان، یک راه دارید و آن هم انتخاب متخصص حرفه ای و ماهر است.

اگر اورتودنتیست در تشخیص زمان بندی مهارت کافی را داشته باشد، به هیچ وجه دچار این مشکل نخواهید شد.

دکتر مهدی رفیعی متخصص ارتودنسی در اصفهان است که میتواند نگرانی شما را در این رابطه برطرف کند.

 

مشکلات با دستگاه های ارتودنسی

از فعالیت ها و غذاهای که باعث شکسته شدن دستگاه‌های ارتودنسی می شود اجتناب شود.

دستگاه‌های ارتودنسی در آمده می‌توانند بلعیده شود یا وارد دستگاه های تنفسی و آسیب به بیمار گردد.

در این موارد سریعاً موضوع را با دکتر خود در میان بگذارید. آسیب به دندان ها در حین برداشتن دستگاه های ارتودنسی به خصوص سرامیکی ممکن است اتفاق بیافتد.

 

دندان های نهفته و رویش نیافته و فک جوش

درمان دندان‌های نهفته در بیماران بسیار متغیر بوده و در بسیاری از موارد این دندان‌ها علی رغم جراحی و اعمال نیرو به دلایل مختلف رویش نمی یابند

در ضمن امکان فک جوش بودن این دندان‌ها وجود دارد

که امکان تشخیص آن ها قبل از درمان میسر نمی باشد.

احتمال برگشت آثار درمان ارتودنسی

از بزرگترین معایب ارتودنسی، احتمال برگشت آن است. گاهی ممکن است بعد از اتمام دوره ارتودنسی، دندان‌ها مجددا حرکت کرده و به حالت ناهنجار قبل باز گردند. اما معمولا درمان‌هایی که بعد از دوره رشد، صورت می‌پذیرند برگشت پذیر نیستند. در مواردی، بعد از اتمام دوره درمان ارتودنسی، از ابزارهایی مثل ریتینر ها استفاده می‌شود تا از این اتفاق جلوگیری شود.

به هر حال این عارضه هم، مثل سایر عوارض ارتودنسی، با انتخاب یک متخصص خوب و با تجربه قابل اجتناب است. یک ارتودنتیست ماهر در تشخیص بهترین زمان شروع درمان ارتودنسی برای هر کس، حرفه ای عمل می‌کند. همچنین توصیه‌هایی پیرامون پیشگیری از برگشت آثار درمان ارائه خواهد داد که با رعایت آن‌ها، از این عارضه مصون خواهید بود.

 

آسیب به مینای دندان در طول درمان ارتودنسی

از دیگر ضرر های ارتودنسی دندان، تحلیل رفتن مینای دندان است. احتمال این اتفاق در صورت عدم رعایت بهداشت و مصرف بیش از حد مواد قندی، به دلیل فشارهای ناشی از بریس تشدید می‌شود. تحلیل مینای دندان، موجب تغییر رنگ آن‌ها خواهد شد.

می‌توان گفت آسیب به مینای دندان از عوارض مستقیم بعد از ارتودنسی نیست،

بلکه ناشی از عدم رعایت صحیح بهداشت و مصرف بیش از حد خوراکی‌های شیرین است.

برای پیشگیری از این ضرر ارتودنسی در روز سه تا چهار بار مسواک بزنید و مصرف مواد قندی را به حداقل برسانید.

استفاده از دهان‌شویه ها هم کمک‌کننده خواهند بود.

.

با این اوصاف، آیا ارتودنسی ضرر دارد؟

تا به اینجا، عوارض بعد از ارتودنسی و دلایل بروز آن‌ها را ذکر کردیم. ولی آیا این عوارض، به خودی خود ناشی از معایب ارتودنسی هستند؟

همه مشکلات بعد از ارتودنسی ناشی از دو اتفاق است:

  • کافی نبودن مهارت و تجربه متخصص ارتودنسی
  • عدم رعایت نکات پیرامون بهداشت و مراقبت بعد از ارتودنسی

پس همه عوارض ارتودنسی، با انتخاب یک ارتودنتیست لایق و مجرب و عمل به تمام توصیه‌های او، به راحتی قابل پیشگیری است. رعایت دقیق و صحیح بهداشت نیز پیرامون این مسئله، ضروری است.

پیشنهاد مابه شما متخصص ارتودنسی دکتر مهدی رفیعی به شماست!

در این باره میتوانید بیشتر مطالعه کنید. درمان ارتودنسی توسط دکتر مهدی رفیعی

 

 

پیام بگذارید

نوبت دهی ۰۹۱۰۲۵۷۶۷۹۹