کدام مشکلات دندانی با ارتودنسی دندان برطرف می شود؟
ارتودنسی دندان در اصفهان
- تشخیص مشکلات هم ترازی دندان ها و فک ها.
- مشکلات مربوط به دندان ها و تراز فک با استفاده از آن مشخص می شود.
- معاینه بصری و عکس.
- اشعه ایکس از دندان ها و فک ها.
- برداشت یا اسکن از دندان ها.
نمونه هایی از مشکلات ارتودنسی
برخی از مشکلات رایج ارتودنسی عبارتند از:
اوربایت بیش از حد –
زمانی که دندان های بالایی بیش از حد معمول روی دندان های پایین گاز می گیرند. با بسته شدن دندان ها، معمولا انتظار دارید که نیمی از دندان های پایین را ببینید. اگر کمتر از نصف را می بینید، این می تواند بیش از حد بیش از حد باشد.
دکتر مهدی رفیعی متخصص ارتودنسی اصفهان هستند.
آندربایت –
زمانی که فک پایین جلوتر از حد معمول قرار می گیرد. هنگامی که دندان ها بسته می شوند، دندان های جلویی پایین در مقابل دندان های جلویی بالایی قرار می گیرند.
دندان های بیرون زده –
زمانی که فک بالا جلوتر از فک پایین می نشیند. با کنار هم قرار گرفتن دندانها، انتظار دارید که دندانهای بالایی در قسمت داخلی لب پایین بنشینند. اگر روی لب پایین بنشینند، این ممکن است نشانه دندان های بیرون زده باشد. فردی که دندان های بیرون زده دارد بیشتر در معرض خطر آسیب یا از دست دادن دندان در اثر تصادف است و ممکن است مشکلات گفتاری یا خوردن داشته باشد.
بسیاری از افراد نیز به دلایل زیبایی دندان های بیرون زده را اصلاح می کنند.
دندانهای شلوغ –
زمانی که فضای کافی برای صاف شدن دندانها وجود ندارد و روی هم قرار میگیرند، کج میشوند یا نمیتوانند به طور کامل بیرون بیایند. این می تواند ناشی از دندان های بزرگ، فک کوچک یا هر دو باشد.
فاصله و شکاف –
زمانی که فضای زیادی در دسترس باشد. این می تواند ناشی از دندان های کوچک، دندان های نامرتب، دندان های از دست رفته، دندان هایی که به طور کامل بیرون نیامده اند، فک بزرگ یا ترکیبی از دلایل باشد.
دکتر مهدی رفیعی متخصص ارتودنسی اصفهان هستند که بهترین ها را ارائه می دهند.
نمونه هایی از درمان های ارتودنسی
طیف وسیعی از دستگاه های ارتودنسی ممکن است برای حرکت دادن دندان ها یا نگه داشتن آنها در جای خود استفاده شود. این شامل:
براکت های ثابت –
براکت های کوچکی به جلو یا پشت هر دندان وصل می شوند و یک سیم به آن ها بسته می شود. فشار ملایم ثابت سیم به آرامی دندان ها را حرکت می دهد.
ترازهای شفاف –
همچنین به عنوان “بریس های نامرئی” شناخته می شوند، ترازهای شفاف مجموعه ای از قطعات شفاف پلاستیکی هستند که بر روی دندان ها قرار می گیرند و به آرامی آنها را حرکت می دهند. در حالی که شما معمولاً نیاز به استفاده از ترازهای شفاف به مدت 20 تا 22 ساعت در روز دارید، می توانید آنها را برای خوردن، نوشیدن و تمیز کردن بیرون بیاورید.
نمونه کارهای دکتر مهدی رفیعی را در اینستاگرام مشاهده کنید و از انتخاب خود مطمئن شوید.
الاستیک ها –
این نوارهای لاستیکی کوچک بین بریس های بالا و پایین کشیده می شوند تا نیروی اضافی برای حرکت دندان ها ایجاد شود.
صفحه –
وسیله ای پلاستیکی که در دهان قرار می گیرد و از سیم و فنر برای حرکت دادن دندان ها یا نگه داشتن آنها در جای خود استفاده می کند. برخلاف بریس های ثابت، می توان یک صفحه را از دهان خارج کرد.
جراحی –
در موارد شدید، ممکن است برای برداشتن دندانهای فرو رفته یا آسانتر کردن بیرون آمدن آنها به جراحی نیاز باشد. همچنین در صورت وجود مشکل در فک ها یا بهبود نتیجه درمان ارتودنسی، جراحی می تواند مفید باشد.